Kon SKS opnieuw de leider verslaan? De zware nederlaag van vorige week thuis tegen Mol was verteerd en de blauwwitten trokken met moed naar Olmen.   De match begon niet zo goed voor Herentals, na 2 min. was het al 1-0.  De thuisploeg wou een hoge score behalen en ging drukken. Keeper Bart Mertens was echt in goede doen en Olmen morste dan nog met de kansen.

Herentals probeerde met lange ballen hun snelle spitsen, Sukmuang en Wittenberg te bereiken. Op de 17e’ kwam SKS langszij door een flipperkast doelpunt van Jef Van Opstal.

De leiders waren even het noorden kwijt en de bezoekers werden gevaarlijker. Op de 35’ kwam Olmen dan opnieuw op voorsprong,  2-1,  ook de ruststand. Ashwin Vannuffelen moest in de kleedkamers blijven na een kwetsuur opgelopen na natrappen van een Olmense speler die wel werd gesignaleerd door de lijnrechter,  maar waarop de scheidsrechter niet wou ingaan.

In de tweede helft bleef SKS met succes de lange bal spelen en Sukmuang werd omver gelopen met gevolg strafschop. Tjen zette zelf de elfmeter met succes om 2-2.

Een wedstrijd met heel veel kansen en men zou het de match van de gemiste kansen noemen. Langs weerzijden werden de kansen niet benut.   Een zware fout op Nijs, die zeker een tweede gele kaart had moeten worden, werd niet bestraft, ook al vlagde de lijnrechter er opnieuw voor.

De niet bestrafte speler was de speler die er voor zorgde dat Olmen alsnog de 3-2 kon maken. Spijtig dat de scheidsrechter zijn lijnrechters compleet negeerde.

SKS was zeker in de tweede helft de evenknie van de leiders en er zat zeker een punt in. Volgende week is er de match tegen de laatste in de rangschikking Alberta en zal SKS opnieuw voor de overwinning willen gaan.

De ploeg SKS :B.Mertens, L.Van Loy, Peter Van Looveren, J.Peeters, Ashwin Vannuffelen, S.Nijs, K.Van Den Broeck, S.Van Hoolst, T.Sukmuang, T.Wiitenberg, J.Van Opstal, S.Van Opstal, Francis Jay, T.Withofs, F.Wuyts.  Marcel Lauwers / SKS / N.- foto archief N.

RESERVEN SKS HERENTALS –OG VORSELAAR 3-2

Eerste overwinning van de SKS reserven. Het veel hoger geplaatst OG was op bezoek op de Olympiadelaan.

De bezoekers begonnen de match aan een hoog tempo en SKS kon bijna niets anders doen dan verdedigen. De thuisploeg kon het juist geteld een half uur volhouden.  Vorselaar kwam meer dan verdiend op voorsprong,  0-1.  Doelman Filip Wuyts deed prachtige reddingen.  Enkele kleine kansen was het enige wat de blauwwitten konden inbrengen.   Op de 38’ was Francis Jay iets te klein om een voorzet binnen te koppen.

De tweede helft begon opnieuw met een belegering van de bezoekers. SKS moest de tegenaanval gebruiken en die aanvallen waren niet zonder gevaar. Bjorn Swerts was de lastige klant. Bjorn werd beloond en maakte na een uur via een prachtige vrijschop gelijk, 1-1.

De thuisploeg werd nu baas. 5 minuten voor tijd maakte Toon Withofs, na hoekschop er 2-1 van.   Twee minuten later werd het zelfs 3-1.  Een vrijschop van Guido Heylen werd door Swerts verlengd.

Eén minuut voor affluiten bracht Vorselaar de eindstand op 3-2.  Een verdiende overwinning voor SKS Herentals.

Ploeg SKS : F.Wuyts, G.Heylen, S.VanOpstal, A.ArovicI. Aboikoni,  F.Jay, T.Withofs, B.Swerts, J. Verschaeren, P.Muhuri, K.Van Olmen, R.Heremans, L. Heylen, B.Heylen.